Coaching/ therapie voor kinderen en jeugdigen met paarden. 

 

Jeugdigen en kinderen kunnen bij mij terecht voor coach- en therapieafspraken. De activiteiten zijn afgestemd op het reflectie vermogen van kinderen en hun ontwikkelingsleeftijd. U mag als ouder uiteraard aanwezig blijven. U kunt gedurende de sessie plaatsnemen in de praktijk of onder de veranda onder het genot van een kop thee of koffie. 

 

Coaching en therapie met paarden is heel geschikt voor kinderen die ondersteuning nodig hebben met het reguleren van emoties, spanning en concentratie. Ook bij moeilijke fases in het leven, denk aan scheiding, pest ervaringen of andere heftige levensgebeurtenissen bieden de contacten en activiteiten met de paarden ondersteuning en inzicht bij het hervinden van de innerlijke kracht van je kind. 

 

 

Ervaringsgericht werken met paarden is buiten:

- Zorg goed voor jezelf door passende schoenen en kleding te dragen. 

- denk aan seiszoensgebonden eisen als een petje, zonnebrand in de zomer of een warme regendichte jas in de winter. 

- paarden maken contact, je kleding kan vies worden. 

Ervaringsgerichte therapie

 

Coaching of therapie met inzet van paarden is buiten in de vrije natuur op de praktijk locatie. Sessies met de paarden vinden plaats in de paddock, bak of weide.  Hier dient u dan ook rekening mee te houden met betrekking tot outdoor schoenen en kleding. 

 

Coaching en therapie met paarden is een bijzonder effectief en doeltreffend.

 

Kenmerkend zijn de open en  oordeelvrije manier van werken, welke volledig gericht is op dat wat in het hier en nu aanwezig is.

Ieder mens heeft de kracht in zich om zijn eigen werkende oplossingen te bedenken. Dit proces mag tijd kosten maar kan ook vlot verlopen. Het is een individueel of relationeel proces die een ieder op zijn eigen manier doorloopt.

 

Een traject van een aantal coaching sessies of een eenmalige sessie...? Alle opties zijn mogelijk. 

Een sessie met de paarden biedt je de kans om nieuwe ervaringen op te doen en met andere ogen naar jezelf en je manier van handelen te kijken. Onder begeleiding van mij doorbreek je vaste patronen op je eigen tempo vanuit je eigen inzicht.

 

 

Coaching en therapie met paarden is een krachtige, herstellende en ervaringsgerichte manier van werken wat kan leiden tot transformatie en vergroting van je zelfbewustzijn.

 

 

Herkenbare termen zijn: oplossingsgericht, ervaringsgericht, nieuwsgierig, oordeelvrij, procesmatig en bewustzijn.

KREAC: Op de website van KREAC kan je aanvullende informatie vinden over deze vorm van coaching. https://www.kreac.nl/